‹ Verlaat de winkel

U heeft geen artikelen in uw winkelmand.

lente

Privacy Statement

Wet bescherming persoonsgegevens

Vereniging Natuurmonumenten, hierna te noemen: de vereniging, verwerkt de door u aan de vereniging verstrekte persoonsgegevens in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens.

Doeleinden van gegevensverwerking

Uw persoonsgegevens worden door de vereniging verwerkt ten behoeve van het aangaan van lidmaatschappen, donateurschappen en voor de aanvaarding en afwikkeling van overige begunstigingen, het uitvoeren van (koop)overeenkomsten, voor het uitvoeren van marketingactiviteiten, alsmede om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Bezwaar maken tegen gebruik van uw persoonsgegevens

U kunt ons laten weten dat er geen persoonsgegevens van u mogen worden verwerkt in het kader van marketingactiviteiten. U kunt uw bezwaren hiertegen kenbaar maken aan onze ledenservice. U zult dan niet meer door de vereniging benaderd worden voor marketingdoeleinden.

Recht van inzage en correctie

U kunt bij de ledenservice laten controleren of de door ons geregistreerde gegevens juist zijn. Indien de gegevens niet juist blijken te zijn, zullen wij dit corrigeren. Wij kunnen u vragen u te legitimeren.

(Technische) beveiliging

Wij hebben passende maatregelen genomen om onze systemen te beveiligen. Alle personen die namens de vereniging van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.

Cookies

Als u onze website bezoekt om informatie te verkrijgen of om u aan te melden voor een van onze activiteiten, worden bepaalde gegevens verzameld en geanalyseerd, zoals de bezoekfrequentie, browsertype, IP-adres, de bezochte pagina's en bezochte vorige internetsites en de duur van de gebruikerssessie. Deze gegevens worden gebruikt om de werking van de verschillende internetpagina's te verbeteren en deze site beter op gebruikerswensen aan te passen. De vereniging verzamelt via deze website geen persoonsgerichte informatie behalve de informatie die u ons zelf ter beschikking stelt.

Dit gebeurt door zogenaamde “cookies”. Cookies zijn kleine tekstbestanden die op een pc worden geplaatst en worden uitgelezen door de browser (o.a. Google Chrome, Internet Explorer, Firefox) bij het openen van een internetpagina.
Er bestaan directe en indirecte cookies, ook wel first-en third party cookies genoemd.

Natuurmonumenten maakt gebruik van first party cookies om de webwinkel te laten functioneren, bijvoorbeeld het onthouden van de loginnaam en het onthouden van items in uw winkelmandje. First party cookies kunnen ook door ons worden gebruikt voor een soort reclame in de website zelf, zoals productsuggesties tijdens uw bezoek op basis van eerder bekeken artikelen. Dit doen we om u te faciliteren bij het winkelen. Deze cookies worden dus absoluut niet met derden gedeeld.
Een third party cookie ‘volgt’ een gebruiker langere tijd over verschillende websites en is zo in staat een profiel op te bouwen. Hierdoor kan een gebruiker worden gesegmenteerd op specifieke interesses. Natuurmonumenten gebruikt Google Analytics om het gebruik van onze websites te analyseren, zodat we functionaliteiten daarop kunnen aanpassen en u en andere bezoekers in het vervolg beter van dienst kunnen zijn. Dit gebeurt dus anoniem.
Ook gebruiken we cookies van o.a. Facebook, Twitter en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken. Deze websites kunnen met cookies analyseren hoe hun diensten het doen op andere websites. Deze social media cookies worden alleen geplaatst als u er gebruik van maakt, bijvoorbeeld door een product via Facebook te delen met de Facebook-knop. Daarnaast maken we gebruik van onderzoekssoftware om gebruiksvriendelijkheid te analyseren en te verbeteren. Deze gegevens behandelen we ook anoniem. Tenslotte gebruiken we cookies om u, op basis van uw surfgedrag, relevante aanbiedingen te doen buiten de website van natuurmonumenten.nl.
Houd er rekening mee dat door het niet accepteren van cookies een deel van de functionaliteit van deze webwinkel niet beschikbaar kan zijn. De webwinkel werkt dan niet goed. Om third-party cookies te beheren, kunt u ook in uw browserinstellingen bij opties terecht. Of kijk op de site van de Consumentenbond hoe u dit doet.

Wijziging van privacystatement

De tekst van dit privacystatement kan, zonder voorafgaande aankondiging, door de vereniging te allen tijde worden gewijzigd. Wijzigingen treden in werking vanaf het moment ze op deze website zijn gepubliceerd.